Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit csinálasz itt?
  2022-03-16 20:01:00, szerda
 
  Mit csinálsz itt?

1Kir 19,9-10: ,,Itt bement egy barlangba, és ott töltötte az éjszakát. Egyszer csak így szólt hozzá az ÚR igéje: Mit csinálsz itt, Illés? Ő így felelt: Sokat buzgólkodtam az ÚRért, a Seregek Istenéért (Nagy búsulásom van az Úrért, a Seregek Istenéért - Károlyi ford. szerint), mert Izráel fiai elhagyták szövetségedet, lerombolták oltáraidat, prófétáidat pedig fegyverrel ölték meg. Egyedül én maradtam meg, de az én életemet is el akarják venni."

Isten azt kérdezte Illéstől: ,,Mit csinálsz itt, Illés?"

Ezt kérdezem most tőled: Mit csinálsz itt? Azon a helyen vagy ahol Isten szeretné, hogy legyél fizikailag? Ott vagy ahol Isten akarja hogy legyél - hogy szolgálhassad Őt, és dicsőséget szerezz az Ő nevének? De nézzük ezt a kérdést egy magasabb szinten is. Mit csinálsz itt? Azon a helyen vagy ahol Isten szeretné hogy legyél lelkileg? Ezek fontos kérdések mert ha szeretnéd Urad dicsérő szavait hallani az utolsó napon, például azokat a szavakat, hogy:

,,Jól van, jó és hű szolgám..." - akkor hűen kell szolgáld Őt a megfelelő helyen.

Istennek ezt a kérdését úgy kell vegyük mint dorgálást. Miért? Azért mert...

Matthew Henry: ,,Ez egy szemrehányás: 1. Az ide meneküléséért. "Mi hozott téged ilyen messzire az otthontól? Jezábel elől menekülsz? Nem számíthatsz a mindenható hatalomra, hogy megvédjen téged? ... 2. Az itt való tartózkodásáért. "Mit csinálsz itt, ebben a barlangban? Ez az a hely ahol az Úr prófétája megszállhat? Itt az ideje, hogy az ilyen férfiak visszavonuljanak, amikor a népnek nagy szüksége van rájuk?

Az baj ha rossz helyen vagyunk. Az nem jó. Az rossz számunkra. De az rossz mások számára is és az rossz Isten országa számára is. Mit csinálsz itt? Jó helyen vagy? 1)Válasz: lehet, hogy nem vagy jó helyen. 2)Válasz: Lehet, hogy jó helyen vagy, de mit csinálsz ott? Azt amit kell, vagy azt amit nem kell?

A fontos lecke amit meg kell tanuljunk ebből a kérdésből az, hogy:
Nem szabad rossz helyen legyünk, mert a rossz helyen való tartózkodás bűnbe vezethet.
Dávid király esete.
2Sám 11,1: ,,Egy esztendő múlva, abban az időben, amikor a királyok háborúba szoktak vonulni, elküldte Dávid Jóábot szolgáival meg egész Izráellel együtt. Pusztították az ammóniakat, és körülzárták Rabbát. Dávid azonban Jeruzsálemben maradt."
Majd így folytatódik, 2 vers: ,,Egyszer estefelé, amikor Dávid fölkelt a fekhelyéről, és a királyi palota tetején sétált, meglátott a tetőről egy asszonyt, aki éppen fürdött. Az asszony igen szép volt."
Úgy tűnik, hogy Dávidnak a seregével kellett volna lennie. Rossz helyen volt. Ez vezetett a házasságtöréséhez Betsabéval.
1Kor 15,33: ,,A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!"
Vegyünk egy pozitív példát. József esete. Amikor Potifár felesége szemet vetett rá, József lépéseket tett annak érdekében, hogy soha ne legyen vele egyedül.
1Móz 39,10: ,,Bár az asszony nap mint nap ezt mondogatta Józsefnek, ő mégsem engedett neki, és nem feküdt mellé, hogy vele legyen."
József lépéseket tett annak biztosítására, hogy soha ne legyen rossz helyen, ami Potifár feleségét illeti.

Emlékeztek Lót feleségére? Rossz helyen volt. Sodomában élt. Visszanézett Sodomára. Szíve a sodomai dolgokhoz vagy emberekhez ragaszkodott. Ez odavezetett, hogy sóbálvánnyá változott. Nagyon óvatosnak kell lenned, nehogy rossz helyen legyél. Ez nagyon könnyen vezethet más bűnökhöz.

Illés esetében ez egy kicsit bonyolultabb. Az, hogy rossz helyen volt, nem a bűnének kezdete volt. Hanem a hitetlenség és félelem vezetett hozzá. De lényegében, amikor elmenekült Jezábel elől, és egy napi járóföldre a sivatagba ment, akkor rossz helyre ment. És ez hozzájárult más bűnökhöz. Elhagyta Izraelt, és a következő dolog, amire emlékszünk, hogy elbátortalanodott. Azt kéri, hogy haljon meg.

Tévesen azt hiszi, hogy ő az egyetlen, aki még hűséges Istenhez. Nem hiszi hogy Obadjá hűséges az Úrhoz és hogy még vannak mások is akik hűségesek az Úrhoz. Az Úr el kell mondja neki, hogy 7000 olyan embere van, akik nem hajtottak térdet Baál előtt. Ha Izraelben maradt volna, akkor ezt tudta volna.

Illés nem akar több munkát végezni az Úrnak. Tévesen azt hiszi, hogy Istennek nincs több munkája számára - pedig Isten terve az, hogy Illés felkeni Hazáelt Szíria királyává, Jehut Izrael királyává, Elizeust az utódjává, az Úr szolgájává stb. stb. stb. Isten még sok szolgálattal akarta Illést megbízni. Ha annyira buzgó lett volna Istenért, mint gondolta, akkor nem kérte volna Istent, hogy vegye el az életét.

Láthatjuk tehát, hogy ha bűnt követünk el, az szinte elkerülhetetlenül egy másikhoz vezet.
Ha rossz helyen vagyunk az vezethet más bűnökhöz.

Az egyik nagy problémánk, nekünk bukott embereknek az, hogy a bűnt elszigeteltnek tekintjük. Az az elképzelésünk, hogy elkövethetünk egy bűnt, és az nem vezet máshoz. Úgy tűnt, hogy Dávid is ezt gondolta. Nem ment a háborúba az embereivel, ahogyan kellett volna. Amikor nem tudott aludni, felment a tetőre, és látta, hogy Betsabé fürdik. Talán csak egy bűnt akart elkövetni. Kéjsóváran nézte Betsabét. Talán azt gondolta, hogy ennél tovább nem megy. Egyetlen pillantás. De amint engedett neki, házasságtöréshez vezetett. Aztán oda vezetett, hogy megpróbálta eltitkolni. Odáig vezetett, hogy leitatta Uriást. Ez vezetett oda, hogy megölette Uriást.

Sokan úgy tekintenek a bűnre, hogy az elkülönül tőlünk, és elszigetelődik más bűnöktől. Az ő szemléletük szerint a bűn elkövetése olyan, mintha a hűtőszekrényből kiválasztanánk egy ételt. Kinyitod az ajtót, kiválasztod azt az egy dolgot, amit szeretnél, majd kiveszed a hűtőből és megeszed.

De a bűnnel nem így van. Nem te ragadod meg a bűnt - a bűn ragad meg téged. Egyetlen bűn elkövetését választani olyan, mintha kiválasztanál egy aligátort egy aligátorokkal teli medencében. Azt gondolni, hogy a bűnök elszigeteltek, olyan, mintha odamennél a medence széléhez, és megpróbálnál egy aligátorral játszani, azt képzelve, hogy az barátságos, és hozzád bújik, mint egy kiscica. Nem, az az aligátor kiugrik a vízből, megragad téged, és visszarángat a medencébe a többi aligátor közé. Nemcsak tőle vagy veszélyben, hanem az összes többi aligátortól is.

A bűnök nem elszigeteltek. Amikor úgy döntesz, hogy elköveted az egyiket, mások is ragaszkodnak hozzá. Sétáltál már valaha egy mezőn, és utána azt vetted észre, hogy a nadrágod szélén van néhány bogáncs. Néha kettő vagy három is összetapad. A legjobb módja annak, hogy leszedd őket, ha egyszerre leszeded az egészet, mert az egyes bogáncsok tényleg összetapadnak. Ilyen a bűn. Ámen.




 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: visszavonuljanak, házasságtöréshez, tartózkodásáért, hűtőszekrényből, elszigetelődik, kiválasztanánk, elszigeteltnek, szövetségedet, kiválasztanál, aligátorokkal, elszigeteltek, elkövethetünk, elképzelésünk, jeruzsálemben, összetapadnak, szolgálhassad, biztosítására, meneküléséért, bonyolultabb, szolgálattal, visszanézett, pusztították, szemrehányás, ragaszkodnak, ragaszkodott, visszarángat, megpróbálnál, buzgólkodtam, prófétáidat, lerombolták, folytatódik, tartózkodás, körülzárták, elkövetését, hitetlenség, odavezetett, helyen vagy, magasabb szinten, utolsó napon, megfelelő helyen, mindenható hatalomra, ilyen férfiak, népnek nagy, rossz számunkra, rossz mások, rossz Isten, fontos lecke, rossz helyen, esztendő múlva, királyok háborúba, királyi palota, asszony igen, Seregek Istenéért, Matthew Henry, Dávid Jóábot, Amikor Potifár, Emlékeztek Lót, Visszanézett Sodomára, Elhagyta Izraelt, Hazáelt Szíria, Jehut Izrael,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó cica  Paul David Tripp Április 25  Különös!  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Az embernek a társa: hiányzik.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Szép estét  képre írva  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Rögtön puha Mézes Krémes  Föld napja április 22  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Bizonyos kulturális szint nélk...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Minden szülő a lényével nevel.  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  A Mester kezének érintése  Tehetségtelen gyerek nincs.  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Sirató  Ázzal aki csak szép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  próbáljuk ki az őszinteséget  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Jó éjt  A lelki élet nem arról szól, ....  Föld napja április 22  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Jó éjszakát  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Szép estét  A Föld napja  Jó éjszakát  Környezetvédelem  A Gömb  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
helyen vagy, magasabb szinten, utolsó napon, megfelelő helyen, mindenható hatalomra, ilyen férfiak, népnek nagy, rossz számunkra, rossz mások, rossz Isten, fontos lecke, rossz helyen, esztendő múlva, királyok háborúba, királyi palota, asszony igen, seregével kellett, házasságtöréséhez Betsabéval, rossz társaság, pozitív példát, sodomai dolgokhoz, kicsit bonyolultabb, bűnének kezdete, napi járóföldre, sivatagba ment, következő dolog, szinte elkerülhetetlenül, másikhoz vezet, egyik nagy, bűnt elszigeteltnek, bűnt akart, elkülönül tőlünk, hűtőszekrényből kiválasztanánk, aligátorokkal teli, bűnök elszigeteltek, medence széléhez, aligátorral játszani, többi aligátor, összes többi, nadrágod szélén, legjobb módja, egyes bogáncsok, visszavonuljanak, házasságtöréshez, tartózkodásáért, hűtőszekrényből, elszigetelődik, kiválasztanánk, elszigeteltnek, szövetségedet, kiválasztanál, aligátorokkal, elszigeteltek, elkövethetünk, elképzelésünk, jeruzsálemben, összetapadnak, szolgálhassad, biztosítására, meneküléséért, bonyolultabb, szolgálattal, visszanézett, pusztították, szemrehányás, ragaszkodnak, ragaszkodott, visszarángat, megpróbálnál, buzgólkodtam, prófétáidat, lerombolták, folytatódik, tartózkodás, körülzárták, elkövetését, hitetlenség, odavezetett, hozzájárult, megpróbálta, kiválasztod, sóbálvánnyá, számíthatsz, szemléletük, aligátortól, megszállhat, aligátorral, fekhelyéről, elmenekült, embereivel, lényegében, medencében, fizikailag, barlangban, veszélyben, embereknek, emlékszünk, szolgáival, problémánk, tekintenek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7814
  • e Hét: 41590
  • e Hónap: 70902
  • e Év: 258704
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.